29 Septembra, 2022 3:43 PM
Zovko Mobility
epaselect epa09854225 US actors Will Smith (L) and Jada Pinkett Smith arrive for the 94th annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, California, USA, 27 March 2022. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in filmmaking in 24 categories. EPA-EFE/DAVID SWANSON

Willu Smithu zabrana prisustvovanja ceremonijama u narednih deset godina

Američka filmska akademija saopćila je danas da je Odbor guvernera donio odluku da se glumcu Willu Smithu zabrani prisustvovanje svim svečanostima, uključujući dodjelu popularnog “Oscara”, nakon što je ovogodišnji osvajač nagrade za najboljeg glavnog glumca udario voditelja Chrisa Rocka na sceni prilikom dodjele nagrade.

“Ovogodišnja dodjela `Oscara` trebala je da bude proslava za brojne ljude naše zajednice koji su u prošloj godini ostvarili značajna ostvarenja. Međutim, te trenutke narušilo je neprihvatljivo i štetno ponašanje Willa Smitha”, navodi se u saopćenju iz Akademije.

Smith je 1. aprila podnio ostavku i objavio saopćenja u kojim se izvinjava Rocku, producentima dodjele nagrada, nominovanim glumcima i gledaocima.

Tokom dodjele “Oscara” 27. marta Smith je ustao i došao na scenu nakon što se komičar Chris Rock našalio zbog izgleda glumčeve supruge Jade Pincket Smith, nakon čega ga je ošamario.

Nakon manje od jednog sata, Smith se obratio okupljenima i gledaocima prilikom prijema nagrade za svoju ulogu u filmu “Kralj Ričard”.

federalna.ba/Srna-Reuters

RH Saloni Živinice