10 Avgusta, 2022 4:15 PM
Zovko Mobility

Uhićen špediter iz Bara zbog povezanosti s pronalaskom 400 kg kokaina

Policija je uhitila špeditera iz Bara inicijala Đ. D. zbog sumnje da je povezan s tovarom od 400 kilograma kokaina koji je pronađen u skladištu logističkog centra tvrtke “Voli”.

Kako navodi Radiotelevizija Crne Gore, policija je čekala nalog glavnog specijalnog tužitelja Milivoja Katnića da krene s uhićenjima u vezi pronalaska 400 kilograma kokaina u pošiljci banana, a koji je zaplijenjen jučer u Podgorici.

Prema pisanju medija u Podgorici, drogu su prije dva dana pronašli carinici u Luci Bar i o tome obavijestili Specijalno državno tužiteljstvo (SDT) i Upravu policije (UP), od kojih su navodno dobili instrukciju da propuste pošiljku, kako bi kontrolirali isporuku.

Banane su u srijedu utovarene u kamione tvrtke “Voli”, iz koje su, nakon što su stigle u skladište, odmah pozvali policiju.

Prema navodima Radiotelecvzije Crna Gora, policija je imala informaciju o tovaru droge i pratila je njegovo kretanje.

Prema saznanjima dnevnika “Vijesti” pošiljka banana u luku Bar uplovila je 2. siječnja, a kontrolirana je 11. siječnja, kada je i otkrivena droga.

Mediji u Crnoj Gori, pozivajući se na neslužbene izvore uključene u istragu, pišu da su radnici tvrtke Voli, kada su pretovarivali banane u skladištu, otkrili i sumnjive pakete, na kojima je bilo napisano “S.R.B.” i “R.S.B.”.

Radiotelevizija Crne Gore podsjeća da je ovo druga velika količina kokaina koja je u posljednjih pet mjeseci stigla u Luku Bar. Kontroliranje robe koja je u kolovozu 2021. dopremljena u barsku luku, istražitelje je odvelo do zetskog sela Mojanovići u kojem su zaplijenili tonu i 200 kilograma kokaina.

federalna.ba/Fena

RH Saloni Živinice