20 Januara, 2022 5:45 PM
Zovko Mobility

Đoković 16. decembra pozitivan na kovid, sutradan na događaju u Beogradu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, čiji australijski advokati tvrde da je 16. decembra bio pozitivan na koronavirus, narednog dana je bez maske prisustvovao svečanosti održanoj u Beogradu u čast mladih srbijanskih igrača, objavila je Agencija France Press.

U saopćenju od 17. decembra, Teniski savez Beograda je objavio da je “najbolji teniser planete” i “nosilac 20 Grand Slam titula” mladim igračima dodijelio pehare i diplome.

“Samo nagrađena djeca prisustvovala su svečanosti uručenja pehara održanoj u Teniskom centru ‘Novak’ u Beogradu zbog zdravstvenih mjera povezanih s pandemijom koronavirusa”, navodi se u toj u objavi.

Objavljeno je i nekoliko fotografija na kojima Đoković pozira sa zvaničnicima saveza i dvadesetak djece. Niko od njih na fotografijama ne nosi zaštitnu masku.

AFP navodi da je većina srbijanskih medija objavila vijest sa tog događaja.

Također, Đoković je dan ranije, 16. decembra, prisustvovao događaju u Pošti Srbije, gdje je svečano predstavljena marka s njegovim likom.

Tog 16. decembra najbolji teniser svijeta je bio i učesnik panela “Putem šampiona” u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i trofejna košarkašica Sonja Vasić i trener Partizana Željko Obradović.

Đoković je sredinom ove sedmice otputovao za Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije kako bi učestvovao na prvom Grand Slam turniru u sezoni, ali mu je po dolasku u Melbourne ukinuta viza. On se od tada nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melbourneu gdje čeka odluku suda na žalbu.

Australian Open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion tog turnira.

federalna.ba/Beta-AF

RH Saloni Živinice