29 Septembra, 2022 3:29 PM
Zovko Mobility

Održan 1. kongres PDA, Kukić jednoglasno izabran za predsjednika

U Tuzli je danas održan Prvi Kongres Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine. Na Kongresu je, između ostalog izabrano stranačko i organizacionu rukovodstvo, glavni i nadzorni odbor a za predsjednika PDA jednoglasno je izabran Mirsad Kukić. Članovi Predsjedništva PDA će biti izabrani za mjesec dana.

Tuzla i područje Tuzlanskog kantona nose posebnu simboliku, budući da je ovaj kraj najmnogoljudniji u Federaciji BiH i da je ideja o osnivanju nove stranke i podizanju svijesti građana o loše vođenim politikama 2018. godine upravo krenula s ovog mjesta. Stoga je ovaj grad i izabran da bude domaćin prvog kongresa PDA. Posebna pažnja u radu Kongresa je posvećena izbornom zakonu.

“Cilj nam je da u ovom dijelu izbornog zakona ne dođe ni jednog trenutka do tzv. ‘mostarizacije’, to jest, da budu izbori – i oni će biti”, istakao je Kukić.

Pokret demokratske akcije kao državni politički projekat čvrsto i odlučno podržava sve ono koji se bore za suverenitet Bosne i Hercegovine. Rukovodstvo ove stranke posebnu zahvalnost izražava rudarima, koji su, kako navode, podigli svoj glas s ciljem zaštite energetskog sektora, svog položaja i državnosti Bosne i Hercegovine.

“U našem programu rada i rezoluciji opredijelili smo se baš za državničke poslove, jer naši predstavnici su u Parlamentu Bosne i Hercegovine, na federalnom nivou, na kantonalnim nivoima, tako da ćemo učestvovati u svim promjenama koje će donijeti boljitak”, poručila je Azra Pašalić, predsjednica Radnog predsjedništva PDA.

Pokret demokratske akcije i u narednom periodu će se sa svojim partnerima i političkim saveznicima boriti za dobrobit i prosperitet svih građana naše zemlje. Prvom Kongresu PDA prisustvali su brojni članovi i gosti, predstavnici javnog i političkog života naše zemlje, među kojima i Nermin Nikšić, lider SDP-a, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i drugi.

federalna.ba/Dino Durmić

PDA Mirsad Kukić
RH Saloni Živinice