27 Novembra, 2021 3:46 PM
Zovko Mobility

SBB: Dok priča da niko u RS-u ne želi rat, Dodik uvozi Kapetana Dragana

Savez za bolju budućnost (SBB) upozorava međunarodnu i domaću javnost da je otvoranje kancelarije „Fondacije Kapetana Dragana“ u Banjoj Luci, koja ima za cilj da pomaže drugim osuđenim ratnim zločincima, “nastavak prakse veličanja ratnih zločinaca i njihovih sramnih djela u manjem bh. entitetu”.

– Osim ponovnog orgijanja ratnih zločinaca po našoj domovini i činjenici da vlasti u manjem bh. entitetu podstiču njihov rad i očigledno stoje iza akcija presuđenih zlikovaca, ovaj anticivilizacijski gest, novi je prst u oko svim vrijednostima i dostignućima moderne civilizacije – ističu iz SBB-a.

Također, ovaj gest, kao i ranije prakse odlikovanja drugih ratnih zločinaca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, SBB vidi kao otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih naroda i građana u jedinoj nam domovini.

– Svojevrsno političko instaliranje u BiH ozloglašenog Kapetana Dragana jasna je poruka o tome šta istinski želi Milorad Dodik dok međunarodnu zajednicu ubjeđuje da u RS-u ne traži kandidata za ratnu opciju – ističe se u današnjem saopćenju iz SBB-a.

SBB poziva domaće pravosudne organe da reagiraju i ispitaju i nedjela zločinca Kapetana Dragana počinjena prema Bošnjacima u istočnoj Bosni na početku agresije na BiH.

federalna.ba/Fena

RH Saloni Živinice