27 Novembra, 2021 4:10 PM
Zovko Mobility

Sarajevo: Građani mogu doći na revakcinaciju bez obzira na to da li su dobili poziv

Građani u Kantonu Sarajevo koji su primili prvu dozu vakcine protiv novog tipa koronavirusa, na revakcinaciju mogu doći kada im je termin bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme Zavoda za zdravstveno osiguanje (ZZO), prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv COVID-19 u KS, obavještavaju građane koji su primili prvu dozu vakcine u Kantonu Sarajevo, o terminima revakcinacije u narednim danima.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme ZZO-a. Osobe koje su primile prvu dozu vakcine AstraZeneca u periodu od 31. augusta do 3. oktobra na revakcinaciju trebaju doći od 12. do 31. oktobra. Za one koji su vakcinisani prvom dozom Sinopharma od 14. septembra do 3. oktobra revakcinacija je planirana od 12. do 31. oktobra. Građani koji su prvu dozu Pfizer vakcine primili od 25. septembra do 3. oktobra na revakcinaciju na Zetru trebali bi doći u periodu od 16. do 24. oktobra.

Oni koji su propustili termin za revakcinaciju, mogu to obaviti svaki dan na Zetri od 8 do 20 sati.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Iz ministarstva i zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

federalna.ba/AA

RH Saloni Živinice