17 Oktobra, 2021 7:58 AM
Zovko Mobility

Šarović: Nema dogovora o nedolasku na sjednicu

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučešću na sutrašnjem zajedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da srpski poslanici iz RS-a neće učestvovati u radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Dodao je da će tako ostati sve dok se Zakon o zabrani negiranja genocida ne stavi van snage. federalna.ba

Šarović kaže da niko ne može da govori ni u ime svih parlamentarnih stranka niti u ime SDS-a, koji će se, kako je naveo, “ponašati principijelno”.

On smatra da bi bilo pametno da se o, kako je rekao, “delikatnoj situaciji” u vezi sa sutrašnjim zasjedanjem razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko najbolje rješenje.

“Na dnevnom redu su plate za više od 7.000 državnih službenika i zaposlenih koji rade u institucijama i koji primaju plate i naknade iz budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo”, naveo je Šarović komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba neće sutra ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

federalna.ba/Srna

RH Saloni Živinice