22 Juna, 2021 7:36 PM
Zovko Mobility

Šta je najveći problem u BiH Mijatoviću, a šta Dediću?

U ovoj državi smo svi bili na vlasti, kazao je u emisiji Odgovorite ljudima potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović. Plate i penzije su prioritetna pitanja, istakao je on. SDA-ovog Sedada Dedića je podsjetio da je član stranke s najvećim brojem glasova u državi i da bi ona trebala time da se bavi. Dedić je odgovorio da konstruktivno treba odgovarati i sugerisati.

“Stvari u ovoj državi treba nazvati pravim imenom. Ključna riječ je odgovornost – ne laganje prema građanima, ne pravljenje partijskih milionera. Ovu državu ubija partokratija. Ovaj narod se ne mrzi, mi im objašnjavamo da se mrze”, istakao je Mijatović.

Dedić je reagovao rekavši da SDA ima kapacitet da se bori protiv takvim stvarima. No, za Mijatovća su SNSD, HDZ i SDA jednaki kriminalu i korupciji.

“Ubi nas švedski sto – da uzmemo što nam se sviđa, da ne uzmemo što nam se ne sviđa. Mi moramo brutalno pred narod izađi reći – ovo je realnost. I onda ponuditi rješenja za život, a ne ubijati narod s pričom o zločinima. Mi živimo od polaganja cvijeća da polaganja cvijeća”, kazao je Mijatović.

Prema Dediću, jedan od najvećih problema u BiH je što SDA nema nikakvu ozbiljnu opoziciju.

Kompletno izdanje ove emsije Odgovorite ljudima pogledajte OVDJE.

federalna.ba

RH Saloni Živinice