16 Maja, 2021 1:54 AM
Zovko Mobility

Mehmedović u Plenumu: Najvažnije je da se BiH odupre svim izazovima

Sigurno je da se traži alternativa postojećem stanju u BiH”, istakao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, u Plenumu.

Smatra da je politički dijalog političkih lidera na nivou BiH, da bi napravili jedan zajednički front da se odupru svim izazovima u i oko BiH, svakako dobro došao.

“Da li će u tom političkom dijalogu biti i SDA ili će SDA biti opozicija, to je manje važno u svemu tome. Najvažnije je da se BiH odupre ovim izazovima koji su nadolazeći i naravno da građani BiH budu zadovoljni. Ali svakako bih pozvao sve političke lidere na politički dijalog jer nemamo vremena za gubljenje. Stanje u kojem se nalazimo je teško stanje po BiH. Vidite da se uključuju svim diplomatskim kanalima i članice EU i velike sile i bojim se da mi ne budemo sredstvo za potkusurivanje. Zbog toga je veoma važno da ojačamo institucije BiH na sve moguće načine da se odupru ovim izazovima”.

Navodi da njegovo istupanje iz SDA ne bi imalo nikakve koristi po BiH i njene građane.

“SDA treba BiH i iz tog razloga, do zadnjeg tračka nade, boriti ću se da se popravi stanje u SDA. Mnogi su otišli iz SDA koji su bili glasni unutar SDA. Nažalost, napravili su i neke negativne stvari u okvirima i pod zastavom SDA i kada su otišli, onda kritikuju SDA što je to tako. Mislim da su trebali ponijeti sa sobom i sve te negativnosti koje su imali i zbog toga mislim da SDA treba da doživi katarzu, da se potpuno jasno distancira od svih ovih negativnih pojava koje su se desile kadrovima i politici SDA i da na osnovu resetovanog stanja SDA može biti najozbiljniji politički faktor koji će i dalje čuvati BiH”.

Kompletnu emisiju pogledajte OVDJE.

federalna.ba

RH Saloni Živinice