3 Decembra, 2020 2:45 PM
Zovko Mobility

Bogić Bogićević prihvatio kandidaturu SDP-a BiH za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu SDP-a BiH za gradonačelnika Sarajeva

U  saopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Nermin Nikšić, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine još jednom pozdravlja uspjeh zajedničkih kandidata “Četvorke” za načelnike općina u Sarajevu i podsjeća se da je dogovoreno da SDP BiH predloži kandidata za gradonačelnika Grada Sarajeva.

“Na prijedlog Socijaldemokratske partije BiH, Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Sarajeva. Čovjek, državnik, socijaldemokrata koji je u prvi plan stavljao dobrobit svih ljudi tokom cijele političke karijere, dugogodišnji član i funkcioner SDP-a, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv Socijaldemokratske partije da upravo on bude kandidat za prvog čovjeka glavnog grada Bosne i Hercegovine. O odluci Bogićevića da prihvati kandidaturu smo obavijestili i naše partnere”, navodi se u saopćenju.

Konačnu odluku o izboru gradonačelnika donijet će novo Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Bogić Bogićević bio je na historijskoj sjednici Predsjedništva SFRJ u martu 1991. godine, kada je glasao protiv uvođenja vanrednog stanja, odnosno rekao ‘ne’ državnom udaru, čiji je cilj bio uvesti vojnu upravu u Sloveniji i Hrvatskoj, te srušiti politička vodstva u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Izašli smo na ulice Sarajeva i pitali građane šta misle o ovoj kandidaturi.

federalna.ba

RH Saloni Živinice