3 Decembra, 2020 2:10 PM
Zovko Mobility

U nedjelju u Mejdanu tradicionalni derbi između OKK Sloboda i ekipe Bosna Royal

U okviru četvrtog kola Prvenstva BiH za košarkaše u nedjelju u Mejdan stiže ekipa Bosna Royal iz Sarajeva gdje će se odigrati tradicionalni derbi sa OKK Sloboda.

Utakmica počinje u 19:00 sati.

Obje ekipe u prethodnom kolu zabilježile su poraze na gostovanjima. Kakanj je bio bolji od Bosne dok su Sparsi nadigrali Slobodu, tako da ćemo u Tuzli sigurno vidjeti borbenu košarku.

Iz tabora gostiju ističu Slobodu kao favorita u ovom susretu, ali ‘Studenti’ sigurno neće biti lagan protivnik u ovom trenutku.

U odsustvu trenera Damira Mulaomerovića, predsjednik kluba Aid Berbić na press konfereneciji je kratko najavio nedjeljni „vječiti derbi“, a svoja očekivanja iznio je i pomoćni trener seniorske ekipe Adnan Žunić.

„Bosna je jedan od simbola košarke, ne smije se zaboraviti da su bili i europski prvaci. Bez obzira ko na kojoj poziciji bio, ovo je uvijek bio derbi, ove utakmice uvijek imaju poseban karakter. Nažalost, utakmice se igraju bez publike zbog trenutne situacije. Ovim putem želim da iskažem zahvalnost osoblju Mejdana na angažmanu jer ljudi svakodnevno daju sve od sebe i rade na održavanju higijene u dvorani“, izjavio je predsjednik Berbić.

„Što se tiče utakmice protiv Bosne očekujem prvenstveno puno bolji pristup nego što smo imali u prošloj utakmici. Bez poštede, uz puno borbe za svaku loptu od samog početka do kraja utakmice. Maksimalno ozbiljan pristup svih igrača je ključ imajući u vidu da igramo protiv ekipe koju čine dosta iskusni igrači koji svojim individualnim kvalitetom mogu napraviti probleme ako mi ne budemo pravi u ovom susretu. U Tuzli nema rasprodaje bodova, tako da samo pobjeda dolazi u obzir“, dodao je pomoćni trener Žunić.

Sudijska trojka koja će dijeliti pravdu na ovom susretu su: Saša Babić, Slaven Vavan i Branislav Vranković. Liga BiH se i dalje odvija bez prisustva publike tako da ovu utakmicu ljubitelji košarke mogu pratiti isključivo putem live prenosa na YouTube kanalu KSBiH, čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama OKK Sloboda uoči samog početka susreta.

federalna.ba/Dino Durmić

RH Saloni Živinice