3 Decembra, 2020 2:06 PM
Zovko Mobility

Belgijski kralj Philip nakon pola stoljeća upoznao svoju polusestru

Nakon nekoliko burnih tjedana tijekom kojih je okončan dvadesetogodišnji skandal o utvrđivanju očinstva u kraljevskoj obitelji, belgijski kralj Philip u petak je upoznao svoju polusestru.

Belgijski monarh se konačno, nakon pola stoljeća, susreo sa svojom polusestrom, prenijeli su svjetski mediji.

Novoimenovana princeza Delphine de Saxe-Cobourg, donedavno poznata kao Delphine Boël, izvanbračna je kći bivšega belgijskog kralja Alberta.

“Prvi smo se put sastali 9. listopada u dvorcu Laeken, službenoj rezidenciji kraljevske obitelji. Bio je to topao susret”, rekli su novinarima kralj i princeza.

Prošli je mjesec belgijski sud presudio u korist princeze Delphine te ju je i službeno priznao kao kćer bivšega kralja Alberta II., premda je on to godinama nijekao.

Glasine o vezi između kralja Alberta i majke princeze Delphine, Sibylle de Selys Longchamps, kružile su godinama, no Albertova se djeca nikada dosad nisu upoznala.

“Ovaj dug i sadržajan razgovor omogućio nam da se bolje upoznamo. Razgovarali smo o svojim životima i o zajedničkim interesima”, rekli su kralj Philip i princeza Delphine, dodajući da će se “nastaviti družiti na obiteljskim okupljanjima”.

Princeza Delphine sedam je godina vodila sudsku bitku da bi je kralj priznao kao svoju kćer. Albert II. u siječnju je konačno pristao na DNK test koji je pokazao da je Boëlin biološki otac.

federalna.ba/Hina

RH Saloni Živinice