28 Oktobra, 2020 8:42 PM
Zovko Mobility

Film ‘Mater’ Jure Pavlovića večeras otvara Mostar film festival

Prikazivanjem filma ‘Mater’ večeras u 20 sati na jednom od najvećih ekrana u regiji, svečano će biti otvoreno 14. izdanje Mostar film festivala (MOFF) u formi auto kina na platou mostarskog Sajma privrede u naselju Rodoč.

“Mater” je dugometražni prvijenac Jure Pavlovića koji istražuje komplikovan odnos majke i kćerke. Nakon toga uslijedit će projekcija filma “Indexi”, prvi muzički dokumentarac o popularnoj grupi. Posjetioce očekuje i kratko obraćanje organizatora festivala, kao i producenta te redatelja filmova, saopćili su organizatori.

Festival će ove godine biti predstavljen kroz 24 projekcije, a raspored i sadržaj filmova možete pronaći na web stranici www.moff.ba.

Ulaz na projekcije filmova prve večeri je besplatan, kao i ulaz na sve projekcije u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, gdje će se prikazati filmovi Dokumentarnog programa, Retrospektive Jadran filma i Kratkog programa. Ulaznica za auto kino ostalim danima je 10 maraka po automobilu (bez obzira na broj osoba u automobilu) i vrijedi za sve filmove toga dana.

Festival će biti zatvoren u utorak, 20. oktobra dodjelom nagrada “Stablo ljubavi” najboljim glavnim i sporednim glumcima, kao i najboljem debitantu.

Zahvaljujući saradnji s Tuzla film festivalom svi filmovi takmičarskog dijela programa bit će dostupni i na online platformi TFF-a.

federalna.ba/Sanel Kajan

RH Saloni Živinice