22 Septembra, 2020 12:36 PM
Zovko Mobility

Toplotni talas u BiH u punom jeku, temperature rastu do 35 stepeni

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Vjatar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period ljepših biometeoroloških prilika. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene.

U unutrašnjosti je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima.

U većem dijelu dana ugodno, poslije podne uz nešto izraženiji osjećaj sparine. Preporučljivo je slojevito se obući, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za naredne dane

utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 °C.

srijedu se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Poslije podne u višim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

četvrtak će biti umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje do kraja dana. Poslije podne i u večernjim satima, u većem dijelu naše zemlje, očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

fokus

RH Saloni Živinice