22 Septembra, 2020 12:17 PM
Zovko Mobility
28.08.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas je u Sarajevu obiljezena 25. godisnjica drugog masakra na sarajevskoj trznici Markale. Na danasnji dan 1995. godine s polozaja Vojske Republike Srpske s Trebevica ispaljena je granata koja je ubila 43 osobe, a tesko ranila 84. Obiljezavanju je prisustvovao i clan Predsjednistva BiH Zeljko Komsic. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Komšić na poziv roditelja i djece na sastanku u Zvorniku

Poziv na sastanak upućen je i OHR-u, Vijeću ministara, Parlamentarnoj skupštini BiH, ambasadama u BiH, OSCE-u, Helsinškom komitetu, te predstavnicima udruženja i organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odazvat će se pozivu roditelja iz Zvornika okupljenih oko inicijative za bosanski jezik, na sastanak danas u 12 sati, saznaje Fena u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Kao što je poznato djeca povratničke populacije u entitetu RS godinama se suočavaju s problemom onemogućavanja izučavanja bosanskog jezika, kroz obrazovni sistem u entitetu RS.

S druge strane, vlasti entiteta RS iz političkih razloga odbijaju da razgovaruju o tome problemu.

Poziv na sastanak upućen je i OHR-u, Vijeću ministara, Parlamentarnoj skupštini BiH, ambasadama u BiH, OSCE-u, Helsinškom komitetu, te predstavnicima udruženja i organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda.

fokus

RH Saloni Živinice