27 Septembra, 2020 10:02 AM
Zovko Mobility

Hrvatski ministar: Policija je u Srbiji postupala brutalno, čudi me Vučićeva izjava

Hrvatska će reagirati na Vučićeve prozivke, kazao je i dodao da će Hrvatska reakcija biti adekvatna, u skladu s interesima hrvatskih građana

Izjava Aleksandra Vučića u kojoj spominje Hrvatsku i hrvatske medije izraz je nepotrebne teorije zavjere, a policija je u Beogradu u nekoliko slučajeva postupila brutalno, kazao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ustvrdio je u izjavi nakon završene sjednice Hrvatske vlade da je tokom protesta u Beogradu “policija u nekoliko slučajeva postupila brutalno kada su u pitanju građani, ali i novinari”.

Poručio je kako je začuđen izjavom Aleksandra Vučića te kako smatra da je to “izraz nepotrebne teorije zavjere”.

“Kada su u pitanju odnosi Hrvatske i Srbije, onda bi bilo dobro imati u vidu činjenicu da bi za dobre bilateralne odnose, Republika Srbija trebala ispuniti međunarodne obaveze koje se sastoje u ispunjavanju zajamčenih prava, reciprociteta zastupanja hrvatske manjine u svim predstavničkim tijelima, sukladno državnom sporazumu”, kazao je Grlić Radman.

Dodao je je kako bi za jačanje bilateralnih odnosa i jačanje mira i stabilnosti Srbija trebala dati odgovor na 1.781 nestalu osobu u Domovinskom ratu koje Hrvatska još uvijek potražuje.

Hrvatska će reagirati na Vučićeve prozivke, kazao je i dodao da će Hrvatska reakcija biti adekvatna, u skladu s interesima hrvatskih građana.

RH Saloni Živinice