24 Septembra, 2020 3:26 PM
Zovko Mobility

Vijest koja se očekivala već tri dana: Stigli rezultati Đokovićevog testiranja na COVID-19

Novak Đoković je pozitivan na korona virus. On je otišao po povratku u Beograd iz Zadra u ponedjeljak, sa cijelom svojom porodicom i u skladu sa preporukama epidemiologa, jer je bio u kontaktu sa Grigorom Dimitrovim.

Nakon testiranja potvrđeno je da je Novak pozitivan.

Dimitrov je u nedjelju uvečer, pola sata pred finale Adria Tura u Zadru, objavio da je pozitivan na virus COVID-19, poslije čega je otkazano finale drugog vikenda Adria Toura između Đokovića i Rubljova zakazano za 20 časova.

Čak 22 osobe sa kojima je Bugarin bio u kontaktu testirane su u nedjelju noću i tri rezultata bila su pozitivna – Kristijan Groh, trener Dimitrova, Marko Paniki, Đokovićev kondicioni i Borna Ćorić, hrvatski teniser.

Preostalih 19 bilo je negativno, to su pojedinačno do ponedjeljka potvrdili Marin Čilić i Saša Zverev koji je igrao i u Beogradu i u Zadru, Novakov trener Goran Ivanišević, a negativan je bio i test Đorđa Đokovića, Novakovog brata i direktora Adria Toura.

Novak i Dimitrov su bili u kontaktu u više navrata, jer je Adria Tour podrazumijevao i više različitih aktivnosti. U Beogradu su to bili fudbal, konferencije, naravno tenis i na kraju izlazak u klub.

Nole je nekoliko puta zagrlio Dimitrova, bio u kontaktu sa mikrofonom koji je Dimitrov koristio, Bugarin ga je na košarci čuvao, a u klubu je Đoković Grigora u jednom trenutku podigao i animirao da zaigra.

Dimitrov od starta beogradskog dijela turnira nije izgledao spremno na terenu, a poslije prvog meča u Zadru je odustao od daljeg takmičenja zbog toga što se loše osjećao.

Kasnije se ispotavilo da je test na koronu bio pozitivan, što je možda i naslućivao jer se poslije meča sa Bornom nije rukovao, već mu je pružio pesnicu, kao i sudiji u stolici.

Ubrzo su isplivali i mnogi detalji vezani za njegovo sumnjivo ponašanje u Beogradu i Zadru, koje dovodi i do interesantne veze i američkog lobija koji možda stoji iza svega.

RH Saloni Živinice