26 Januara, 2021 12:05 AM
Zovko Mobility

NEVJEROJATNA PRIČA IZ NJEMAČKE/ Žena ima 61 godinu i trudna je s osmim djetetom (VIDEO)

Do svoje 60. godine mnoge žene su već bake. No, to nije slučaj s Alexandrom Hildebrandt iz Berlina. Ova 61-godišnjakinja je u osmom mjesecu trudnoće, očekuje svoje osmo dijete i još uvijek radi. Naime, Alexandra je direktorica berlinskog muzeja Checkpoint Charlie, piše njemački RTL.de.

 

Zvuči nevjerojatno, ali Alexandra je petero djece rodila nakon svoje 50. godine. Govori kako je svaki put zatrudnjela prirodnim putem.

Prirodna trudnoća moguća je do nastupanja menopauze. U prosjeku, žene u dobi od 50 godina više nisu plodne. Neke žene prolaze kroz menopauzu prije 40. godine, druge žene, poput Alexandre, još uvijek mogu prirodno zatrudnjeti nakon 60. godine. Do rizične trudnoće smatra se kako može doći kod trudnica s 35 ili 40 godina. Visoka dob kod trudnice je čimbenik u kojem se posebna pozornost posvećuje određenim krvnim vrijednostima i nalazima tijekom trudnoće, piše RTL.de.

Prema riječima ginekologa dr. Kai Hertwiga, vođenje trudnoće u tako starijoj dobi je izazov.

– Najveći rizik za djecu je da se rode kao nedonoščad. Trudimo se učiniti sve što je moguće kako bi to spriječili i održali trudnoću što je dulje moguće – govori dr. Hertwig.

O Alexandri njemački mediji pišu već neko vrijeme. Alexandra je rođena u Kijevu, kći je njemačkog inženjera za zrakoplovnu konstrukciju Wilhelma Weissmanna i pedijatrice Eugenie. Alexandrina mlađa sestra Marina (58) liječnica u Ukrajini.

Fenix-magazin

 

RH Saloni Živinice