28 Maja, 2020 10:41 AM
Zovko Mobility

O UKIDANJU 14-DNEVNE SAMOIZOLACIJE ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU/ Evo koja savezna država je već danas prva ukinula 14-dnevnu karantenu

Mjere vezane uz ulazak stranaca u Njemačku pomalo slabe. Među prvima je njemačka Savezna država Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW) koja je ukinula 14-dnevnu samoizolaciju za povratnike u saveznu državu i sve one koji u NRW ulaze i to već danas.

 

Svi koji uđu u Njemačku ili se vrate u Njemačku iz zemalja EU-a i Schengena, kao i iz Velike Britanije, više neće morati ulaziti u 14-dnevnu samoizolaciju. Savezne i državne vlade su se složile oko toga, što je jučer najavila i vlada države Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Novu regulativu trebale bi primijeniti njemačke savezne države u narednim danima, no Sjeverna Rajna-Vestfalija je to učinila već u petak, rekao je premijer NRW-a Armin Laschet, javlja ZDF.de.

– Sjeverna Rajna-Vestfalija promjenu o samoizolaciji provodi od ponoći u petak. Laschet je objasnio da je novi propis koji je sada donesen stvorio pravnu jasnoću i predstavio veliko olakšanje za ljude, posebno u pograničnim regijama.

Njemačka će prevladati korona-krizu samo “ukoliko se u potpunosti obnovi europska sloboda kretanja ljudi, trgovine i usluga”, rekao je Laschet.

Osim zemalja Europske unije, Island, Norveška, Liechtenstein i Švicarska u narednim danima ukidaju samoizolaciju.

Fenix-magazin/MD

RH Saloni Živinice