29 Septembra, 2022 4:46 PM
Zovko Mobility

Znaju što žele: Zašto starije žene vole mlađe muškarce i zašto oni vole njih?

Prema autorici, Lindi Lowen, termin cougar, to jest puma, obično označava ženu stariju od 35 godina koju seksualno privlače muškarci osam ili više godina mlađi od nje. Iako neki ljudi taj termin smatraju podrugljivim i seksističkim, drugima predstavlja termin za neovisnu i seksualno samouvjerenu ženu, prenosi Psychology Today.

Iako su ovakvi odnosi često neprihvaćeni od društva te oni odstupaju od određenih tradicionalnih kulturnih normi, nekim ženama upravo odgovaraju takvi odnosi. Svaka žena ima svoje razloge zašto joj takve veze odgovaraju, a ovo su neki od najčešćih razloga.

Mlađi muškarci imaju veću izraženiji seksualni apetit, veću seksualnu izdržljivost, uspijevaju postići i održati erekciju te je njihova izdržljivost veća nego kod starijih muškaraca, što povećava ženino zadovoljstvo. Mlađi muškarci također nemaju erektilnu disfunkciju, što dodatno utječe na ženino zadovoljstvo.

Starije žene su svjesne da mlađi muškarci žele iskusnu partnericu koja je samouvjerena, asertivna i aktivna za vrijeme seksa, što mnogim mladim ženama nedostaje. Mnoge starije žene vjeruju da muškarci žele biti sa ženama koje su zadovoljne u svom tijelu, koje znaju što hoće u krevetu i ne boje se to kazati.

Mlađi muškarci su otvoreniji prema partnericama koje žele biti ‘glavne’ za vrijeme seksa, tako što će signalizirati što im treba i što žele, ali u isto vrijeme žele sudjelovati u određenim nekonvencionalnim seksualnim aktivnostima, poput igranja uloga ili dominacije, što ne odgovara mnogim starijim muškarcima.

Ženin orgazam je puno češći kada je s pažljivim i darežljivim seksualnim partnerom jer s njime može dogovoriti razne seksualne scenarije, što mlađi muškarci češće rade i prihvaćaju ženino vodstvo.

Starije žene odbija spoznaja da muškarci njihovih godina ili stariji muškarci ne pokazuju veliki interes za njih, nego ih privlače puno mlađe djevojke. Stoga i postoji veliki broj odnosa gdje je muškarac i po dvadesetak godina stariji od svoje partnerice.

(Večernji List)

RH Saloni Živinice