24 Septembra, 2020 1:39 AM
Zovko Mobility

Započnite jutro sa medom i vodom

Jeste li znali, ili negdje već čuli da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan utjecaj na vaše zdravlje?

Med, baš kao i drugi pčelinji proizvodi, od davnina se koriste kao hrana i kao lijek, ali i za njegu.

Također, spomenuti prirodni proizvodi jako se koriste i za uljepšavanje lica i tijela. Med posjeduje svojstva koja ga čine nezaobilaznim dijelom zdrave prehrane, a zima bez meda i pčelinjih proizvoda nezamisliva je.

Ipak, ljekovitost meda ovisi od njegove kvalitete kao i od vrste biljaka iz koje je med dobiven. Biljke za dobivanje meda ne možemo birati jednu po jednu, no ako poznajemo teren i godišnje periode u kojima dominiraju određene biljke, tada možemo reći i koje biljke dominiraju u nekom medu. Med posjeduje jedinstvenu strukturu, a koristan je zbog svojih antimikrobnih i antioksidacijskih svojstava. Med je lako probavljiva namirnica koja trenutno vraća izgubljenu energiju, a dugotrajnom primjenom osigurava fizičku izdržljivost i psihičku stabilnost. Jako je koristan i treba ga uvijek imati u kući.

Zbog činjenice da je med tako dobar, i mnogi od nas su upoznati sa njegovim kvalitetama, no ne znaju svi koliko dobra može biti medena voda, odnosno topla voda u kojoj je rastopljen med. Upotreba medene vode dovodi do oslobađanja od različitih bolesti, a jako često se koristi i u kozmetici. Kroz povijest, medenu vodu su koristili kao ukusni „živi“ napitak na svim slavljima.

Započnite svoje jutro uz čašu medene vode. Popijte medenu vodu odmah, na prazan stomak. Priprema se tako da u čašu tople vode ubacite žličicu meda, promiješate i popijete. Evo kako medena voda djeluje na vaš organizam.

Pomaže u suzbijanju suvišnih kilograma – Ova medena voda vam može pomoći da eliminirate suvišne kilograme na potpuno prirodan način. Šećer koji med sadrži potpuno je prirodan i drugačiji od šećera koji mi poznajemo i svakodnevno koristimo. Jako je zdrav i bogate je kalcijem. Pomaže i da ne uzimate druge slatkiše i drugi slatki napici. Gazirani i drugi slatki sokovi prepuni su “praznih” kalorija, a eliminiranjem njihovog unosa brže eliminirate masne naslage iz tijela. To se neće desiti preko noći, ali je u svakom slučaju dobro za vas na duge staze.

Medena voda će poboljšati vašu probavu – Svako jutro, čaša mlake vode u kombinaciji sa žličicom meda, ujutro na prazan želudac, pomaže vam da regulirate probavu. Antiseptička svojstva meda pomažu u ublažavanju kiseline u želucu istovremeno povećavajući proizvodnju crijevne sluzi. Napitak je “odgovoran” i za hidrataciju debelog crijeva. Sve spomenuto regulira probavu te sprječava nastanak zatvora.

Medena voda poboljšava imunitet – Za jačanje imuniteta pijte mednu vodu ujutro. Svi mi znamo da je med fantastično prirodno sredstvo koje eliminira bakterije. Prepun je enzima, vitamina i minerala koji su “na prvoj liniji fronta” u borbi protiv bakterija. Ako kombinirate med i toplu vodu spomenuta svojstva dodatno se pojačavaju.

tuzlalive

RH Saloni Živinice