29 Septembra, 2022 5:25 PM
Zovko Mobility

Savjet ministara ponovo donio odluku o privremenom otvaranju aerodroma

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio je Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo radi povratka bh. državljana iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu i turskih državljana iz BiH u Tursku.

Povratak će biti izvršen 28. aprila 2020. godine, međunarodnim avionskim letom na relaciji Istanbul – Sarajevo – Istanbul, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona, putnici su obavezni pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa u BiH (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi).

Na ovaj način nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem  omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, kao i povratka bh. državljana iz inostranstva u zemlju u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova BiH. Takođe, istovremeno se organizuje i  repatrijacija stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko-konzularnih predstavništava njihovih država.

federalna.ba

RH Saloni Živinice