10 Avgusta, 2020 12:39 AM
Zovko Mobility

Inovatorica iz Cazina niže priznanja, uspjehe i nagrade

Meliha Klopić Murtić mlada je inovatorica iz Cazina, koja i pokazuje da se u Bosni i Hercegovini, uz mnogo truda,odricanja i dobrih ideja, može ostvariti zavidan uspjeh.

Njena ljekovita šećerna pasta osvaja svijet, a Meliha je za samo nekoliko godina osvojila desetak medalja na raznim izložbama i sajmovima od Evrope do Azije.

“Ova nagrada mi je kruna dosadašnjeg rada. Građani su me puno podržali”, kazala je Meliha.

Vi zapravo niste zamišljali tako svoj životni put. U poduzetništvo ste ušli sasvim slučajno?

“Nakon završenog fakulteta nadala sam se da ću ostati i raditi u svojoj struci. S obzirom da sam bila najbolji student na fakultetu nadala sam se da ću ostati raditi kao asistent”, istakla je Meliha.

Igrom slučaja, kaže Meliha, otišla je svojim putem za volonterskim pozivom, te da se uputila raditi u nekoliko različitih branši.

Kažu da je pokrenuti vlastiti biznis u BiH , da pri tome ne pomislite na odustajanja gotovo nemoguće. Jeste li pomišljali na odustajanje?

“Da, naravno da jesam. Svako treći dan poželite da odustanete. Definitivno se morate naoružati strpljenjem, samopouzdanjem da bi ste mogli bilo šta napraviti. Ako dajete onaj maksimum od sebe možete nešto napraviti”, poručila je Meliha.

U svemu tome se nije pronalazila ali ipak našla je svoj pravac

Nedavno je osvojila nagradu “Snaga izvrsnosti” koja je došla kako kaže, kao kruna njenog dosadašnjeg, desetogodišnjeg rada. Svoju karijeru i privatni biznis Meliha želi nastaviti razvijati i dalje u našoj zemlji.

Trenutno ima brojne planove, a krajni cilj je da se njeni proizvodi nađu na policama širom Evrope.

Pročitajte još:

RH Saloni Živinice