18 Maja, 2022 5:55 AM
Zovko Mobility

Filmovi koje obavezno morate pogledati u 2020. godini!

Neka od ovogodišnjih ostvarenja već su u kinima, dok ćemo na druge još malo pričekati. Ove godine će za svakoga biti ponešto, od zadivljujuće akcije do bure emocija. Slijede filmski naslovi 2020. koje ne smijete propustiti.

1917

Ova epska ratna drama podsjeća na Spašavanje vojnika Ryana, a odvija se tijekom Prvog svjetskog rata. Režiju potpisuje Sam Mendes, tvorac čuvenog Vrtloga života, koji je inspiraciju za scenarij pronašao u istinitoj priči o junaštvu svog djeda romanopisca, Alfreda Mendesa.

One su bombe (Bombshell)

Film svjedoči o istinitim događajima koji se tiču Rogera Ailesa, nekadašnjeg vodećeg čovjeka Fox Newsa, optuženog za seksualno zlostavljanje novinarki zaposlenih na Foxu. Glavne junakinje su na misiji razotkrivanja njegovih zlodjela, a tumače ih Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie.

Misbehaviour

Ova komedija nam dočarava događaje s izbora za Miss svijeta 1970., kada, pod kontroverznim i kaotičnim okolnostima, pobjeđuje Miss Granade, koja je tako postala prva crnkinja s titulom najljepše žene svijeta, prenosi The Guardian.

Priča sa zapadne strane (West Side Story)

Čuvenu glazbenu romansu iz 1961. oživljava Steven Spielberg, dok su uloge zaljubljenog para, Tonyja i Marije, pripale Anselu Elgortu i Rachel Zegler.

The Personal History of David Copperfield

Satirična priča u režiji Armanda Iannuccija govori o humanizmu i optimizmu po uzoru na Charlesa Dickensa. Glavna uloga pripala je Devu Patelu.

Svjetionik (The Lighthouse)

Od redatelja filma Vještica iz 2015., od kojeg nam se ledila krv u žilama, stiže zastrašujući psihološki triler. Willem Dafoe i Robert Pattinson tumače dvojicu čuvara svjetionika na udaljenom otoku, koji počinju gubiti razum.

Parasite

Južnokorejsko ostvarenje koje je već osvojilo Zlatnu palmu u Cannesu. Ovo satirično remek-djelo govori o obitelji koja se mora spasiti od bijede, pa se zajedno zapošljavaju kao posluga kod jedne bogate obitelji. Ono čega njihovi poslodavci nikako nisu svjesni je da su svi članovi posluge u srodstvu.

Supernova

Potresna priča o istospolnom paru, kojeg tumače Stanley Tucci i oskarovac Colin Firth. Tusker i Sam kreću na put po Velikoj Britaniji kako bi posjetili stare prijatelje i obitelj. Njihov pothvat ima i svoju tužnu stranu, jer kod jednog od njih počinju se javljati znakovi rane demencije.

Ghostbusters: Afterlife

Istjerivači duhova su se vratili! Stara, dobra ekipa je na okupu, uključujući Billa Murraya i Sigourney Weaver.

Portret djevojke koja izgara (Portrait de la jeune fille en feu)

Zagonetna kostimirana drama iz 18. stoljeća djelo je francuske redateljice Céline Sciamma. Adèle Haenel je mlada plemkinja, čija majka poziva slikaricu Marianne u njihov dom. Marianne ima zadatak naslikati Adelin portret, a uskoro se među njima rađa više od prijateljstva.

RH Saloni Živinice