24 Septembra, 2020 1:36 AM
Zovko Mobility

Organiziraju humanitarnu akciju “Šišanjem do zdravlja”

Udruženje “Stari zanati”, na inicijativu muških frizera u Goraždu, prvi put u gradu na Drini organizira humanitarnu akciju “Šišanjem do zdravlja”, a kompletan prihod bit će dodijeljen Udruženju oboljelih od cerebralne paralize i distrofije te Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser”.

– Ideju su inicirali muški frizeri, a podržalo ju je Udruženje “Stari zanati” grada Goražda. Šišanje će biti humanitarnog karaktera, jer je naša želja da pomognemo udruženjima čiji se članovi bore s teškim oboljenjima. Cijena šišanja neće biti određena, već će biti postavljene kutije u koje će se ubacivati novac, koliko ko želi – pojašnjava frizer Muhamed Starhonić.

Dodaje da se akciji odazvao veliki broj frizera te da je njihova želja da ona preraste u tradiciju i da se uključe i ženski frizeri.

– Ovo je lijepa akcija koja se već događa u nekoliko drugih gradova u BiH. To je druženje i šišanje i pozivamo naše sugrađane da dođu u što većem broju te da podrže ovu akciju, koja će se održati 25. januara od 14 sati u sali Biznis centra u Goraždu – kaže frizer Kenan Bešlija.

RH Saloni Živinice