29 Septembra, 2022 4:53 PM
Zovko Mobility

Pametni jorgan koji grije, hladi i sam se zateže!

Kompanija „Smartduvet“ proizvela je pametni jorgan koji se sam zateže i reguliše temperaturu, tako da kupci više neće morati da se otkrivaju tokom noći kad im je vruće, ili da kradu pokrivač od partnera kad im je hladno.

Jorgan je povezan sa kontrolorom preko kojeg se reguliše temperatura. Zanimljivo je što istovremeno može da grije jednu polovinu, dok se na drugoj strani kreveta osoba rashlađuje.

Temperatura jorgana može da se reguliše i pomoću aplikacije preko koje kupac jednostavnim komandama „+“ ili „-“ bira da li želi da hladan ili topao vazduh struji kroz pokrivač. Kada dođe jutro i kupac ustane iz kreveta, „smartduvet breeze“ će se sam zategnuti.

Za novi model prekrivača, kompanija je koristila bešavni, ultralagani napuhavajući čaršaf koji se nalazi unutar jorgana. Kada se aktivira funkcija zatezanja prekrivača, mali uređaj ispod kreveta napuhava glavnu vazdušnu komoru, vraćajući jorgan u prvobitni položaj. Manja mreža vazdušnih kanala vodi računa o vazduhu, omogućavajući jorganu da se ohladi bez napuhavanja glavne komore.

Iz kompanije tvrde da njihov pametni jorgan nije dobar samo zbog udobnosti, već i zbog manje znojenja i sprječavanja razmnožavanja grinja. „Smartduvet breeze“ je ekološki proizvod jer ne morate da grijete ili rashlađujete cijelu kuću da biste imali željenu temperaturu tokom spavanja.

Nije poznato kada će se pametni jorgan naći na svjetskom tržištu, a njegova cijena biće 359 američkih dolara.

federalna.ba/rts.rs

RH Saloni Živinice