12 Novembar, 2019 1:21 AM
Zovko Mobility

Fiat je najpoznatiji po malim autima, a sada ih ukida

Najnovija odluka Fiata iznenadit će sve, a najviše zaljubljenike u njihove minijature.

Posrnuli Fiat vapi za zamjenama u A segmentu. Panda i Fiat 500 su na tržištu više-manje neizmijenjeni dulje od deset godina, a zamjena nema ni u najavama. Sve do sada, ali vijesti nisu najbolje. Naime, Fiat će doista ponuditi zamjenu, ali u višem segmentu.

Njihova je procjena da je tržišno isplativije biti zastupljen u B segmentu, a ne u A segmentu u kojem su dosad bili prisutni, javlja Autonews Europe. Prevedeno to znači da će nasljednik Punta vjerojatno malo narasti te da će morati konkurirati modelima kao što su Ford Fiesta i novi Clio. S druge strane, Panda i 500 nemaju planiranu zamjenu, iščitava se iz riječi čelne osobe Fiata Mikea Manleyja.

“U vrlo bliskoj budućnosti vidjet ćete da se opet fokusiramo na velike serije i više kriterije, a to će uključivati odmak od segmenta mini automobila”, rekao je Manley.

FCA je u trećem kvartalu ove godine generirao gubitak od 55 milijuna eura, a Manley kao njihove najslabije točke navodi upravo segment mini automobila, koji je prestar i donosi premalu zaradu.

federalna.ba/index.hr

RH Saloni Živinice