28 Maja, 2020 2:18 PM
Zovko Mobility

Oglasila se policija nakon samoubistva Nedžada Čauševića

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić izjavio je da je osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u naselju Nedžarići prilikom bjekstva pucao na policiji i potom izvršio samoubistvo aktiviranje ručne bombe.
Operativni centar MUP-a KS je, prema riječima Hadžiabdića, u 07,17 obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja, na lokalitetu Nedžarića, tačnije u ulici Aleje Bosne srebrene.

“Odmah su na mjesto nesreće izašli pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje dalje ljekarske pomoći, prvo u Opću bolnicu a kasnije i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu”, kazao je Hadžiabdić.

Naveo je kako je od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradala osoba S. T. (1980. godište), dok je osoba S. M. (1960. godište) zadobila teže tjelesne povrede i zadržana na daljem liječenju. Van je životne opasnosti.

“Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, u ovom momentu kvalifikovanih kao ubistvo i izazivanja opće opasnosti sa težom posljedicom, policijski službenici su identifikovali osobu koja je osumnjičena za izvršenje, a riječ je o Nedžadu Čauševiću (1978. godište)”, rekao je Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, Policijska Uprava Istočno Sarajevo je na lokalitetu Krupca locirala vozilo koje je koristio osumnjičeni tokom izvršenja krivičnih djela, a poslije je lociran i osumnjičeni na obližnjem šumskom lokalitetu.

“Nakon što je primijetio policijske službenike, iz vatrenog oružja je pucao prilikom čega niko nije povrijeđen. Izvršio je samoubistvo aktivirajući ručnu bombu”, zaključio je Hadžiabdić.

RH Saloni Živinice