26 Novembra, 2020 5:17 AM
Zovko Mobility

Vjetar od sto na sat nosi o sve prepoplaved sobom, … VIDEO

OLUJNO nevrijeme je tijekom noći pogodilo Dalmaciju i Jadran. Najgore je bilo na sjeveru Dalmacije, u Zadru i okolici.

Udari vjetra su prelazili 100 kilometara na sat, što je prouzrokovalo probleme u prometu i na moru.

Kako javlja Antena Zadar, na Puntamiki je vjetar dosegnuo brzinu od čak 29,1 m/s, a srušena su i stabla na Baninama, Smiljevcu, Bilom Brigu, Bibinjama te u ulici Put Dikla. Snažan vjetar nosio je kontejnere, a stradalo je i nekoliko vozila.

Osim toga, bilo je i poplava

Vatrogasci su cijelu noć bili na terenu diljem Jadrana. Posebno su puno posla imali u Zadru. Osim brojnih intervencija, morali su uklanjati stabla koja su na više mjesta pala i blokirala cestu.

I za našu zemlju najavljene su velike promjene vremena u narednih nekoliko dana. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. U večernjim satima i u noći sa ponedjeljka na utorak u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim područjima Bosne lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini i na zapadu Bosne vjetar u skretanju na jugozapadni. Dnevne temperature od 24 do 30, na jugu do 34 °C. 

IZVOR: Index.hr/FHMZ

RH Saloni Živinice