21 Oktobar, 2019 3:31 AM
Zovko Mobility

Za predsjednika HKD Napredak izabran Nikola Čiča

Nikola Čiča izabran je danas za predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak.


videoprilog Merime Beširović (Dnevnik 2)

Franjo Topić, čovjek koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, oprostio se danas od funkcije predsjednika.

Profesor Franjo Topić imenovan je počasnim predsjednikom, a novi predsjednik tog utjecajnog kulturnog i nacionalnog društva u Bosni i Hercegovini je Nikola Čiča, dosadašnji predsjednik HKD Napredak Tuzla.

Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će to društvo i dalje pomagati najboljima.

– Misija Napretka će ostati uvijek humana, jer sve što činimo kroz Hrvatsko kulturno društvo Napredak na dobrobit je ljudi bilo kroz kulturu ili konkretne društvene aktivnosti. Počašćen sam time što sam dobio priliku voditi Hrvatsko kulturno društvo Napredak. To je zaista velik izazov, ali vjerujte i velika čast – rekao je Nikola Čiča, novoizabrani predsjednik HKD Napredak.

Počasni predsjednik HKD Napredak profesor Franjo Topić kaže da će zauvijek ostati uz Napredak.

– Fenomen je vrijedan pažnje da u 29 godina nismo imali svađu i nikad je nećemo imati. Napredak treba nastaviti kao i dosad širiti pozitivno ozračje u ovoj državi i na taj način slati pozitivnu poruku da je ovdje moguće solidno živjeti – poručio je istaknuti profesor i svećenik Franjo Topić, koji je itekako doprinio razvoju mira i suživota u Bosni i Hercegovini.

Na Skupštini HKD Napredak u Sarajevu za dopredsjednike izabrani su Miroslav Landeka Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić i Josip Križanović.

Za članove Središnje uprave izabrani su Franjo Topić, Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević i Danijel Stanić.

U Nadzornom odboru su Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Za članove Stegovnog suda izabrani su Luka Brković, Vedrana Šimić i Željko Galić, saopćeno je iz HKD Napredak.

federalna.ba

RH Saloni Živinice