18 Septembar, 2019 2:51 AM
Zovko Mobility

NSRS – Završena rasprava o stanju bezbjednosti u RS-u

U Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) završena je rasprava o stanju bezbjednosti u tom bh. entitetu u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, koja je bila zatvorena za javnost.

U opoziciji su bili protiv odluke da se o ovoj tački razmatra iza zatvorenih vrata.

Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač kazao je da je rasprava, prvi put otkako je on na toj funkciji, bila konstruktivna s konkretnim prijedlozima i sugestijama.

Informaciju o stanju bezbjednosti u RS-u zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru u aprilu ove godine te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Na predloženom dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta je još 47 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta.

Poslanici bi trebalo da razmatraju prijedloge zakona o podsticajima u privredi, dopune Zakona o plaćama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, po hitnom postupku, izmjene zakona o bankama te Prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko-Rača, po skraćenom postupku.

Između ostalog, bit će riječi o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru; o oružju i municiji; porezu na dobit; društvima za osiguranje; te fiskalnim kasama.

federalna.ba/Fena

RH Saloni Živinice