19 August, 2019 4:44 AM
Zovko Mobility

Šestogodišnji dječak upao u nabujali potok kod Žepča

Jedna maloljetna osoba upala je tokom dana u nabujali potok, u mjestu Begov Han na području Žepča. Potraga je obustavljena i bit će nastavljena  sutra, a posljednji su sa terena otišli pripadnici Gorske službe spasavanja Žepča i Zavidovića.


javljanje Admira Pripoljca i videoprilog Gordane Ristović-Muslija (Dnevnik 2)

Prema informacijama koje su potvrdili za portal federalna.ba iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona, nesreća se dogodila oko 12 sati. Dodali su i kako su sve raspoložive snage Policijske uprave Žepče uključene u potragu, kao i da je na mjesto nesreće upućena specijalna jedinica MUP-a ZDK-a.

“Šestogodišnji dječak upao je danas u nabujali potok, kod porodične kuće u blizini Žepča”, izjavila je glasnogovornica MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić, dok informacije iz GSS-a Žepče ukazuju na to da je dječak izgubio ravnotežu vozeći bicikl, zbog čega je pao u nabujali potok. Druge nezvanične informacije ukazuju na to da je dječaka pokušala spasiti njegova majka, no bezuspješno, nakon čega je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Inače, u ponedjeljak je na širem području Općine Žepče došlo do izlijevanja potoka uz magistralnu i regionalne ceste, te do izlijevanja lokalnih rijeka. Prema riječima Tonija Matijevića, voditelja GSS Žepče, tokom protekle noći su imali više od dvadeset intervencija u incidentima izazvanim bujičnim poplavama.

federalna.ba/Enes Hodžić

RH Saloni Živinice