19 August, 2019 4:43 AM
Zovko Mobility

Neophodna ratifikacija ‘Brexita’ do odlaska na ljetnu pauzu

Britanska Vlada saglasila se danas da je “imperativ” da se “Brexit” ratifikuje prije odlaska na ljetnu pauzu.

Iz kancelarije britanskog premijera Therese May saopšteno je da su se ministri na sastanku Vlade saglasili da će nastaviti sa razgovorima o “Brexitu”.

“Ministri su odredili detalje kompromisa koji je Vlada spremna da razmotri kako bi došlo do sporazuma za izlazak Britanije iz EU. Postignuta je saglasnost i da je veoma važno iznijeti nacrt zakona o izlasku iz EU prije odlaska na ljetnu pauzu”, navodi se u saopštenju iz kancelarije britanskog premijera.

Poslanici britanskog parlamenta na ljetnu pauzu obično odlaze u drugoj polovini jula, mada tačan datum još nije određen.

May će se danas kasnije sastati sa liderom opozicione Laburističke partije Jeremy Corbynom radi razgovora o zastoju u njihovim pregovorima o “Brexitu”.

Skoro tri godine nakon što su se građani Britanije izjasnili sa 52 Posto “za” izlazak iz EU, a 48 “protiv” još nema dogovora među političarima kada, kako ili da li će i biti “Brexita”.

Velika Britanija trebala je da izađe iz EU 29. marta ali May nije uspjela da ubjedi poslanike da ratifikuju njen sporazum o “Brexitu” sa Briselom.

Šef britanske diplomatije Jeremy Hunt izjavio je da lideri EU ne žele novo produženje vremenskog roka za “Brexit” nakon 31. oktobra.

federalna.ba/Srna

RH Saloni Živinice