4 Juna, 2020 10:02 PM
Zovko Mobility

Bentley predstavio Continental GT V8 u dvije verzije – kupe i kabriolet

Continental GT je dobio novi moćni i štedljivi, ako je to moguće tako nazvati, 4,0-litarski osmocilindarski twin-turbo motor. V8 raspolaže sa 550 KS i 770 Nm, a prema fabričkim specifikacijama GT V8 ubrzava 0-100 km/h za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 318 km/h.

Continental GT sa V8 ima maksimalnu brzinu kao i sa W12 motorom, ali je sa novim agregatom ubrzanje neznatno slabije. Međutim, Bentley obećava “uzbudljive performanse” ali i “veću ekonomičnost” zahvaljujući sistemu deaktivacije cilindara.

Cijeli proces se zasniva na gašenju četiri cilindra, a tokom vožnje traje samo 20 skundi. To omogućava Grand Touringu autonomiju veću od 800 kilometara. Osim toga, iako se snaga sa V8 prenosi na sva četiri točka, Bentley u normalnim okolnostima vožnje koristi samo zadnji pogon također zbog ekonomičnosti.

Continental GT V8 je dostupan u sedam standardnih boja i sedam različitih boja krova i unutrašnjih dezena, te sa devet različitih modela aluminijumskih felgi veličine 20-22 inča.

Bentley je već počeo sa rezervacijama, Continental GT V8 će prvo biti dostupan za tržište SAD u trećem kvartalu ove godine, a za ostatak svijeta od početka 2020.

federalna.ba/B92.net

RH Saloni Živinice