4 Juna, 2020 9:54 PM
Zovko Mobility

Zbog potunuća teretnog broda koji je nosio 911 GT2 RS, Porsche će nastaviti proizvodnju modela

Nakon što su zadnji primjerci skupocjenog modela završili na dnu mora Porsche će model vratiti u proizvodnju.

Radi se o modelu 911 GT2 RS čija je proizvodnja obustavljena u veljači. Međutim, nakon što je nekoliko zadnjih primjeraka nakon potonuća broda završilo na dnu mora Porsche će vratiti model u proizvodnju, a sve kako bi isporučio odgovarajuće primjerke kupcima iz Brazila.

Kontejnerski brod Grande America potonuo je ranije ovog mjeseca 300 km od francuske obale, a s njim je na dno otišlo i oko 2.000 automobila. Audi Brazil je već potvrdio gubitak brojnih automobila, i to modela A3, A5, Q7, te RS4 i RS5. Prema neimenovanim izvorima iz Brazila na brodu su bila četiri primjerka GT2 RS, ali i nešto drugih modela, 718-ica i Cayennea.

U Porscheu se još nisu službeno očitovali, no Porsche Brazil je poslao obavijest svojim kupcima kako su njihovi primjerci modela GT2 RS završili na dnu mora i neće biti isporučeni, javlja Carscoops. Međutim, u pismu koje je Porsche poslao svojim kupcima obavještavaju kako će Porsche već idućeg mjeseca vratiti model u proizvodnju, te kako će svoj primjerak dobiti tijekom lipnja.

federalna.ba/index.hr

RH Saloni Živinice