20 Maj, 2019 1:33 AM
Zovko Mobility

Ispraćeni posmrtni ostaci Davida Dragičevića iz Banjaluke

Nakon ekshumacije tijela Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banjaluke, okupljeni građani ispratili su posmrtne ostatke pjevajući pjesmu “Klinac iz geta”. Druga sahrana Davida Dragičevića zakazana je za petak u austrijskom gradu Wiener Neustadt.


videoprilog Lejle Džin (Dnevnik 1)

Suzana Radanović, Davidova majka, po završetku ekshumacije prišla je sanduku s tijelom sina kako bi se oprostila.

Nakon toga je zajedno s nekoliko desetina građana, shrvana od bola, išla za vozilom koje je posmrtne ostatke odvezlo s Novog groblja u banjalučkom naselju Pobrđe.

Ekshumaciji i izmještanju njegovog tijela prisustvovali su i brojni građani, noseći Davidove fotografije i transparente na kojima piše “Stidiš li se državo“, “Ovdje ni mrtvi nemaju mira, Putuj Đakac“, “Ovdje je svako dotakao pakao“…

Iz grupe “Pravda za Davida“ su ukazali da je za njih danas najtužniji dan kako je počela njihova borba za istinu i pravdu u ovom slučaju, a koju će, kažu, nastaviti, iako se sada izmješta i njegovo tijelo, nakon što je Banju Luku krajem godine napustio i Davor Dragičević.

“Danas je dan kada je poslana jedna poruka, mrtvi ovdje nemaju mira”, kazao je Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida”.

S uzdignutim pesnicama i uz uzvike “Pravda za Davida“ ispratili su izmještanje Davidovih posmrtnih ostataka, jer njegovi roditelji ne žele da budu u RS.

Beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta prošle godine na ušču rječice Crkvene u rijeku Vrbas, šest dana nakon njegovog nestanka.

Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se devet mjeseci okupljali u centru Banje Luke, tražeći istinu i pravdu.

Iako se bliži godišnjica od nestanka, odnosno sahrane, istraga još nije otkrila sve detalje stradanja ovog mladića.

federalna.ba/agencije

RH Saloni Živinice