28 Maja, 2020 8:40 PM
Zovko Mobility

Ivica Antunović iz Gornjih Živinica uhapšen zbog ubistva komšija

Ivica Antunović (45) iz Gornjih Živinica, zaselak Gornji Petrovići, uhapšen je noćas zbog sumnje da je u tom mjestu počinio dvostruko ubistvo, potvrđeno je jutros u MUP-u TK.

Antunović je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

Prema informacijama Admira Arnautovića, glasnogovornika ovog tužilaštva, Antunović je nožem ubio komšije 55-godišnjeg Iliju Antunovića i 72-godišnju Maru Tadić.

“Antunović je komšija ubijenih i za sada znamo da je policiji priznao ubistvo, a policija ga je uhapsila noćas oko 1.30 u blizini njegove kuće”, izjavio je Arnautović za Fenu.

Prema informacijama iz dosadašnjeg toka istrage i uviđaja koji obavljaju dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice, Ivica Antunović je jučer oko 16.30 na lokalnom putu, ispred svoje kuće, napao komšiju Iliju, i tom prilikom zadao mu više uboda nožem i usmrtio ga.

“Nakon toga je bio u bjekstvu. Kada je lišen slobode istražiteljima i tužiocu je rekao da je također otišao u kuću komšinice Mare Tadić te joj je zadao više uboda nožem i usmrtio je. Policija je pronašla tijelo Mare Tadić u ranim jutarnjim satima”, izjavio je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva.

Uviđaj u vezi s ovim ubistvima je nastavljen i jutros. Tužilac će izdati naredbe za obdukciju tijela, te za druga potrebna vještačenja. U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Ivica Antunović trenutno je hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli uz prisustvo policijskih službenika.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o osobi s psihičkim problemima koja je nekoliko puta bila hospitalizirana u Klinici za psihijatriju u Tuzli.

federalna.ba/Fena

RH Saloni Živinice