18 April, 2019 11:48 PM
Zovko Mobility

U akciji u Rogatici uhapšene tri osobe

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo  jučer su, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke “range rover”, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, izvršili blokadu i tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, općina Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečene osobe S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

Oni su uhapšeni, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su i uhapšeni i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, na dalje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra ove godine, na području Kantona Sarajevo.

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, općina Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela “krađa” izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

federalna.ba

RH Saloni Živinice