19 April, 2019 12:07 AM
Zovko Mobility

Poginuli Šehović višestruko pohvaljivan: Prije šest godina uhapsio napadača i oteo mu automatsku pušku

Adis Šehović i Davor Vujinović važe za jedne od najiskusnijih pripadnika Policijske uprave Novi Grad. S obzirom na to da se radi o sarajevskoj općini u kojoj živi najviše stanovnika na ovoj stanici je veliki teret te pokrivaju ogroman teren.

Šehić je Srednju školu unutrašnjih poslova završio 1995. godine te je od tada pripadnik policije, dok je Vujinović Akademiju završio 1998. Obojica su s ponosom nosili čin Višeg policajca te, prema riječima njihovih starješina, obojica se mogu ponositi svojom službom. Šehović i Vujinović su više puta pohvaljivani od komesara i ministra MUP-a.

Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe. Naime, radi se o hapšenju Suada Hodžića u martu 2012. godine, koji je iz automatske puške pucao u svog suparnika.

Hodžić i njegovi saučesnici tada su pucali i na policiju u sarajevskom naselju Alipašino Polje u C fazi. Šehović se tada istakao izuzetnom hrabrošću te je veoma brzo savladao opasnog napadača i oduzeo mu pušku.

Zbog toga je naročito pohvaljen. Inače, obojica policajaca bili su autoritet na ulici, a kolege su u njima vidjele velike uzore.

(Avaz)

RH Saloni Živinice