20 April, 2019 7:25 PM
Zovko Mobility

Deseta jubilarna sezona ‘Red Bull Cliff Diving’

Elitni svjetski skakači i skakačice ‘Red Bull Cliff Diving-a’ danas i sutra će na Starom mostu ponovo izvoditi akrobacije, muškarci s visine od 27 metara te žene sa visine od 21 metra, javio je dopisnik Agencije ONASA.

„Ovo je deseta jubilarna sezona Red Bull Cliff Divinga i sve je nekako u tom svečarskom duhu. U Mostaru smo, staroj gradskoj jezgri, pripremili veliki broj zabavnih dogaćaja na čak sedam lokacija. Stari most u Mostaru je u kalendar prvenstva prvi put uvršten 2015. godine, i jedina je lokacija na kojoj se skače sa UNESCO-ovog spomenika Svjetske baštine“, rekao je predstavnik organizatora Dino Čolaković za Agenciju ONASA.

On je dodao kako su organizatori veoma zadovoljni kako se u Mostaru organizuje takmičenje. „Sama historija skokova sa Starog mosta je posebna pozivnica za skakače da dođu u Mostaru. Mostar je ovogodišnja pretposljednja šesta stanica. Interesantno je i to da ko god da je pobijedio u Mostaru u konačnici nije bio šampion“, rekao je Čolaković.

Stanje na vrhu ukupnog poretka je izuzetno tijesno: Steven LoBue je i dalje lider, a na drugom mjestu mu se približio šestostruki prvak Gary Hunt, predstoji velika borba za naslov prvaka, u koju se može uključiti i Jonathan Paredes, koji je treći i još uvijek ima šanse za odbranu titule.

Poredak u prvenstvu žena je krajnje izjednačen. Aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland je vodeća dok su sa neznatnim bodovnim zaostatkom iza nje Adriana Jimenez i Lysanne Richard.

Takmičenje u Mostaru će biti održano sutra sa početkom u 12.00 sati.

federalna.ba/Onasa

RH Saloni Živinice