20 April, 2019 7:24 PM
Zovko Mobility

Uhapšen akter pucnjave u Tuzli

Nakon što su prije 17 dana u tuzlanskom naselju Miladije automobilom marke ˝Audi˝ presreli vozilo ˝Passat˝, zatim lupali po njemu i pucali, policija je došla do saznanja su napadači D. V. (25) i B. P. (23), obojica iz Tuzle.

˝Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje, počinjenog 29. jula u Tuzli od strane dva NN lica, službenici Uprave policije MUP-a TK Odjeljenja kriminalističke policije su operativnim radom na terenu došli do saznanja ko su mogući počinitelji.

Dana 9. avgusta B. P. je nakon poziva pristupio u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je D. V. bio nedostupan sve do jučer kada su ga službenici OKP PU Tuzla oko 13 sati lišili slobode i priveli u službene prostorije radi kriminalističke obrade. On će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima danas biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK na dalje postupanje˝, izjavio je za Tuzlanski.ba Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK. Podsjećamo, osumnjičeni su 29. jula presreli i zaustavili ˝Audi˝ kojim je upravljao I.M. iz Živinica, a onda su upotrijebili vatreno oružje ispalivši više hitaca u pravcu ˝Passata˝ na kojem su oštetili prednje vjetrobransko staklo, far i haubu.

Nakon upotrebe vatrenog oružja, osobe koje su se nalazile u ˝Passatu˝, izašle su iz automobila te su se iz straha udaljile s mjesta događaja. Osumnjičeni iz ˝Audija˝ su nakon pucnjave napustili mjesto događaja i otišli u nepoznatom pravcu. (A. K. | Tuzlanski.ba)

| Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/crna-hronika/nakon-visednevnog-bjekstva-i-skrivanja-uhapsen-akter-pucnjave-u-tuzli/

RH Saloni Živinice