20 Februar, 2019 1:05 PM
Zovko Mobility

Obilježena godišnjica ubistva Blaža Kraljevića i suboraca

Obitelj, prijetelji i suborci stradalog lidera HOS-a, Blaža Kraljevića i njegovih osam suboraca prisjetili su se kobne 1992. godine kada su ubijeni kod Kruševa nadomak Mostara.

videoprilog Kristine Marković (Dnevnik 1)

Danas se navršilo 26 godina od smrti Blaža Kraljevića, lidera nekadašnjeg HOS-a i njegovih suboraca. Nakon služenja Svete mise zadušnice u Kruševu pored Mostara položeno je cvijeće kod spomenika, te su paljene svijeće. Stradalih su se prisjetile njihove obitelji, te bivši članovi HOS-a koji su iskazali svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija i istražnih organa.

„Uvjeren sam osobno i udruge dragovoljaca HOS-a da tužiteljstvo i istražni organi raspolažu sa dovoljno podataka da bi mogli ovaj slučaj procesuirati“, kaže Stanko Primorac, predsjednik HSP-a BiH.

„I to zlo neće dobiti sudski epilog za naših života, a iluzija je očekivati da oni koji su to organizirali pokrenuli neko procesuiranje i donijeli epilog“, smatra Mladen Bošnjak, suborac poginulih.

Podsjećamo, 1992. godine pod nerazriješenim okolnostima na kontrolnom punktu kod Kruševa su poginuli pripadnici HOS-a. Iako je istraga pokrenuta, još uvijek nitko nije odgovarao za ovaj zločin.

federalna.ba

RH Saloni Živinice