20 Februar, 2019 12:28 PM
Zovko Mobility

Drugi pokušaj usaglašavanja tekstova boračkog Zakona

Sjednica Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica u domovima Parlamenta Federacije BiH zakazana za danas u Sarajevu, naprasno je preseljena u Mostar. Prema navodima boraca, nekolicina će ih krenuti prema Hercegovini.


javljanje Merime Beširović za Dnevnik 1

Inače, ovo je drugi pokušaj da se usaglasi konačan tekst Zakona o pravima boraca, kako bi mogao biti usvojen u oba doma Parlamenta FBiH.

Za pojedine medije neki od članova Komisije izjavili su da ovo predstavlja svojevrstan skandal, s obzirom na to da se prvi put dešava da neka komisija federalnog parlamenta zasjeda van zgrade ove institucije. Isto je poručio i član Komisije Predrag Kojović, koji je rekao da se neće pojaviti na sjednici u zgradi Vlade FBiH u Mostaru.

“Parlament FBiH i njegova radna tijela zasjedaju u Sarajevu, kaže Poslovnik. Komisija koja radi na zakonu o borcima je telefonskim pozivom od prije pola sata na zahtjev predsjedavajućeg zakazana u Mostaru. Time je samo nastavljen niz poteza kojima se krše poslovničke odredbe koje regulišu rad ove komisije. Odbijam da prisustvujem jer mi isuviše liči na skrivanje i bježanje”, izjavio je Kojović.

federalna.ba

RH Saloni Živinice