20 Februar, 2019 12:27 PM
Zovko Mobility

Tri radnika poginula tokom održavanja HE ‘Una Kostela’

U nesreći u Hidroelektrani Una – Kostela kod Bihaća smrtno su stradala tri radnika, dok je četvrti, s teškim povredama hospitaliziran. Prema informacijama iz Elektroprivrede BiH, još 4 njihova uposlenika su lakše povrijeđena, dok su pomagali unesrećenima. U toku je istraga.


videoprilog Harisa Šertovića (Dnevnik 2)

Prijava je zaprimljena u 13.30 sati.

“Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja. Konstatovano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe. Na mjestu događaja su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje”, rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Kako je saopćeno iz JP Elektroprivreda BiH, tri uposlenika koji obavljaju poslove održavanja u Hidroelektrani „Una Kostela“ smrtno su stradala u nesreći koja se dogodila prilikom čišćenja drenažnog sistema Hidroelektrane. Četiri uposlenika su povrijeđena i hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Uzroci nesreće bit će poznati po okočanju uviđaja i  istrage. Uviđaj na mjestu nesreće izvršio je postupajući tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Stradali uposlenici obavljali su radne zadatke u okviru redovnog godišnjeg održavanja. 

federalna.ba/agencije

RH Saloni Živinice