16 Februar, 2019 10:33 AM
Zovko Mobility

Izaslanstvo GPBiH na sastanku o stanju ilegalnih migracija u regiji

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović sudjeluju na trećem sastanku Upravnog odbora regionalnog projekta “Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na zapadnom Balkanu” koji se u srijedu održava u Petrovcu, Crna Gora.

Na spomenutom sastanku šefovi graničnih policija regije analiziraju trenutno stanje i mjere koje se poduzimaju u vezi s ilegalnim migracijama u regiji zapadnog Balkana te razgovaraju o modalitetima suradnje na sprečavanju ilegalnih migracija.

Granična policija BiH aktivno sudjeluje u realizaciji projekta “Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na zapadnom Balkanu”.

Radi se o projektu koji realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz potporu Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj je projekta pružanje potpore održivim mehanizmima i strukturama u zemljama zapadnog Balkana kako bi neovisno upravljale migracijama i pružale zaštitu ugroženim kategorijama migranata, istovremeno unapređujući međusobnu suradnju i koordinaciju.

Osim u BiH, projekt se provodi u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na području Kosova, priopćeno je iz bh. granične policije.

federalna.ba/Fena

RH Saloni Živinice