16 Februar, 2019 11:21 AM
Zovko Mobility

Lopez Obrador otišao na jedan od najvažnijih sastanaka u običnom automobilu

Novi predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador otišao je na jedan od najvažnijih sastanaka u običnom automobilu, spuštenih prozora i bez vidljivih bezbjednosnih obilježja, označivši tako početak novog opuštenog stila liderstva, zbog kojeg su neki zabrinuti za bezbjednost predsjednika u toj nasiljem opterećenoj zemlji.

Umjesto policijske pratnje, oko pet kamermana na motociklima okružilo je vozilo meksičkog predsjednika na njegovom putu na sastanak sa odlazećim predsjednikom Enriceom Penom Nietom u Nacionalnoj palati u srcu Meksika.

Jedan televizijski novinar na motociklu čak je uspio da uradi kratak intervju sa Obradorom kroz otvoreni prozor na vratima predsjednikovog automobila.

„Narod će me zaštititi“, rekao je novi predsjednik novinarima, upitan da prokomentariše nedostatak bezbjednosnih mjera.

Andres Manuel Lopez Obrador je novinarima predložio da mu „čuvaju leđa“, ali se u šali požalio da su ga nekoliko puta „dokačili“ kamerama. „Nemojte me smrskati“, zamolio je predsjednik novinare.

Lopez Obrador sastao se s Penom Nietom kako bi razgovarali o njegovom stupanju na dužnost 1. decembra, a u nadi da će osigurati mirnu tranziciju vlasti, nakon žustre i polarizujuće kampanje.

federalna.ba/Tanjug

RH Saloni Živinice