16 Februar, 2019 11:13 AM
Zovko Mobility

250.000 dolara za porodicu Dolores O’Riordan

Heavy metal bend Bad Wolves je donirao 250.000 dolara porodici preminule Dolores O’Riordan. Novac je to koju je grupa zaradila obradom pjesme grupe The Cranberries ‘Zombie’.

O’Riordan je preminula ove godine u Londonu i to na dan kada je trebala snimiti svoj vokal za verziju pjesme grupe Bad Wolves. Nedugo nakon njene smrti grupa je objavila obradu Zombieja, bez njenog vokala, rekavši još tada da će svu zaradu donirati njenoj četvero djece.

Vijest o tome su objavili tokom potpuno rasprodanog showa u Gramercy Theatre u New Yorku, a donaciju su preuzeli O’Riordanini sinovi Donny Jr. i Taylor Burton, sa njihovim ocem Don Burtonom.

Frontmen grupe Tommy Vext je rekao: “Naša tuga zbog njenog odlaska ne može se ni porediti sa onom koju osjećaju njena djeca i porodica. U cijeloj ovoj tragediji, donirati zaradu njenoj djeci, bila je jedina stvar koja je imala smisla.“

Vext je komentirao i uspjeh obrade: “Djeca koja po prvi put čuju ovu pjesmu u izvedbi Bad Wolvesa – to je istinski testament bezvremenosti njihove mjake i njenih tekstova koji će živjeti zauvijek i mi smo jako zahvalni što smo bili u mogućnosti to učiniti za njih.”

U čast i sjećanje na Dolores, preostali članovi grupe The Cranberries planiraju izdati novi album na 25. godišnjicu njihovog debitnog albuma – Everybody Else Is Doing It So Why Can’t We.

federalna.ba/independent.co.uk

RH Saloni Živinice