16 Februar, 2019 10:43 AM
Zovko Mobility

Beba u rukama američkih vojnika: Iza ove fotografije krije se tužna priča (FOTO/VIDEO)

Fotografije tromjesečne Christian Harris koju drže američki vojnici na rukama postale su pravi viralni hit, no iza njih se krije nezamislivo tužna poruka.

Vojnik Christopher Harris poginuo je u augustu prošle godine, samo sedam dana nakon što mu je supruga Britt Haris javila sretnu vijest. Bio je u misiji u Afganistanu kad je saznao da je trudna.

“Odmah je rekao svim svojim prijateljima da će postati otac, što mu je bila najveća životna želja”, ispričala je Britt. Sedam dana kasnije, Harris i još jedan vojnik poginuli su u eksploziji automobila. Dok je bila trudna, Britt je imala podršku svih 82 pripadnika suprugove divizije. Upravo su vojnici prvi saznali spol djeteta u oktobru kada im je Britt poslala kutije napunjene konfetima ružičaste boje. Britt je rodila 17. marta i odlučila napraviti nešto posebno.

Fellow Soldiers of Fallen Army Hero Pose With His Newborn Daughter
Credit: Pinehurst Photography

“Željela sam da svi skupa upoznaju Christian”, otkrila je. Organizovala je zajedničko fotografisanje malene Christian i vojnika koji su njezinom suprugu bili porodica u Afganistanu. “Bili su dio njeng života i prije nego što je rođena i mora znati da će biti tu za nju dok raste”, objasnila je Britt. “Gdje god ih posao odvede, uvijek ću moći Christian pokazati da su se u jednom trenutku okupili i došli zbog nje.” Na fotografijama novorođenče nosi očeve vojne oznake i bodi na kojem piše: “Moj tata je heroj.”

 

 

(index.hr)

RH Saloni Živinice