19 Januar, 2019 3:54 PM
Zovko Mobility

Volkswagen mijenja logo i bit će manje njemački

Volkswagen je u procesu dubinskih promjena koje će iz korijena izmijeniti poslovanje, ali i samu sliku kompanije. Presudan čimbenik promjena zasigurno je afera Dieselgate, najveća u povijesti Volkswagena, ali i jedna od najvećih u autoindustriji. Dieselgate je uzrokovao drastične promjene u poslovanju, a potom su se na sve nadovezali najnoviji trendovi, posebno oni u vezi s elektrifikacijom.

A tu je Volkswagen vidio svoju priliku i odlučio gotovo sve karte staviti na elektrifikaciju game. Da, Dieselgate je pokopao Das Auto, ali ne i kompaniju čije je poslovanje u 2017. godini pokazalo značajan oporavak. TDI se više ne spominje, ali je prisutan, a ono o čemu se govori je I.D. obitelj, koja će uskoro biti lansirana.

A kako bi sve bilo spremno, Volkswagen je spreman na sve, pa i da promijeni imidž tvrtke. Prvi čovjek VW-ovog marketinga Jochen Sengpiehl rekao je kako će Volkswagen popraviti svoj imidž tako što će biti “manje njemački”. “Marka nije u dobrom stanju usporedimo li je s prijašnjim godinama”, a jedan od razloga je što želi biti “previše njemački”, a to je VW-ove modele učinilo manje privlačnima, pojašnjava VW-ov kreator Sengpiehl.

“Moramo biti šareniji, želimo da se ljudi zabave s nama”, Sengpiehl je pojasnio nove ciljeve, piše Bloomberg. U svojoj misiji da se približi potrošačima Volkswagen će biti aktivniji na društvenim mrežama i u digitalnoj promociji. A upravo će marketing biti presudan u budućnosti, jer će VW morati opravdati nešto višu cijenu svojih proizvoda, ali i nagovoriti potrošače da prijeđu na struju i izaberu neki od I.D. modela.

A da u Volkswagenu misle ozbiljno pokazuje i potvrda Sengpiehla kako će sljedeće godine promijeniti logo. Podsjetimo, Volkswagen je zadnji put u svoj logo intervenirao 2012. dodijelivši mu 3D efekt. Zasad nije poznato puno, osim da će novi logo biti prilagođen električnim automobilima, ali i zaslonima pametnih telefona.

federalna.ba/index.hr

RH Saloni Živinice