23 Mart, 2019 4:16 AM
Zovko Mobility

Russell Crowe na aukciji prodao oklop iz filma Gladijator za 96.000 dolara

Oklop koji je glumac Russell Crowe nosio u svojoj Oscarom nagrađenoj ulozi u filmu “Gladijator” prodat je danas na aukciji za 125.000 australijskih dolara (96.000 američkih dolara), daleko više od očekivanog.

Aukcijska kuća Sotheby je procijenila da bi oklop iz tog filma mogao da se proda za između 20.000 i 30.000 australijskih dolara.

Crowe je u Sydneyju organizovao aukciju za svoj 54. rođendan, ocjenjujući da je vrijeme da se “raščiste stvari”. On je aukciju nazvao “Umjetnost razvoda”, i dio je dogovora o razvodu s bivšojm suprugom Danielle Spencer od koje se odvojio 2012. godine poslije devet godina braka.

Predmeti na prodaji nisu ograničeni na uspomene iz filmova ili braka. Također ima Rolex satova, umjetničkih slika, klizaljki, motorcikala i mnogo drugih stvari.

Na aukciji su ponuđeni oklop i drugi rekviziti iz filma “Gladijator”, predmeti iz filma ” Master and Commander”, gitare, vrhunska australijska umjetnost i njegove neonacističke čizme iz “Romper Stompera”. Većina rekzvizita iz njegovih filmova koja je prodavana na aukciji je prevazišla procjenu.

Raspoloženi Crowe koji je danas napunio 54 godine pojavio se pošto je jedna žena otpjevala “Sretan rođendan”. Prethodno je prodata jedna violina za 135.000 australijskih dolara. Očekuje se da će današnja prodaja u auksijskoj kući Sotheby prikupiti oko 2,3 miliona dolara.

federalna.ba/Beta

RH Saloni Živinice